Kodit- ja vapaa-ajanasunnot

Kotien ja vapaa-ajanasuntojen tila-, sisustus- ja kalustesuunnittelua sadoille yksityishenkilöille, kohteet sijaitsevat ympäri Suomea. Kaikki toimeksiannot ovat olleet yksilöllisiä ja sisältäneet tarpeen mukaan pintamateriaali- ja värisuunnittelua, kiintokaluste- ja erikoiskalustesuunnittelua, irtokaluste- ja tekstiilisuunnittelua, valaistussuunnittelua, 3D-visualisointeja, sekä toteutuksen organisointia ja projektin valvontaa, tai kevyempää stailausta ja konsultointia. Tarkempi referenssiluettelo pyydettäessä.

Monipuolisiin toimeksiantoihin on kuulunut mm. ikääntyessä tai leskeksi jäämisen yhteydessä muutto suuresta asunnosta pienempään, jolloin uusien huonekaluhankintojen sijaan tehdäänkin valintoja mitä vanhoja kalusteita otetaan mukaan uuteen asuntoon ja miten ne saadaan sijoiteltua mahdollisimman toimivasti myös ikääntyminen huomioon ottaen. Uutta ilmettä on saatu luotua pienellä stailauksella, kuten seinän väriä vaihtamalla, tekstiileillä ja valaistuksella. Tilajärjestyksen muutoksia, kuten autotalli- ja varastotilojen ottamista mukaan asuintilakäyttöön tai huonejärjestyksen ja seinälinjojen uudelleen sijoittelua, jotta makuuhuoneiden määrää on saatu lisättyä tai vastaavasti tiloja avarrettua. On kuitenkin huomionarvoista, että tämäntyyppiset suuret rakenteelliset muutokset edellyttävät usein rakennus- tai toimenpidelupaa ja mukaan suunnitteluun tarvitaankin pääsuunnittelijan lisäksi myös rakenne- ja LVIS-suunnittelijaa. Toimeksiannot ovat olleet asunnon myyntiä varten tehtäviä pieniä stailauksia tai koko asunnon käsittävää laajaa sisustussuunnittelua aina puusepällä teetettäviä irtokalusteita myöten tai yksittäisten tilojen remonttisuunnitelmia, kuten kylpyhuone- ja keittiöremontit tai vaikkapa pelkän olohuoneen sisustussuunnitelma.

Kohteet ovat olleet kaikenkokoisia kerrostaloasuntoja, rivitaloja ja omakotitaloja. Asiakkaitani ovat olleet mm. uutta omakotitaloa rakentavia perheitä, joista useampi on ensimmäisen itse suunnitellun talon kohdalla todennut, että seuraava talo suunnitellaan yhdessä sisustusarkkitehdin kanssa. Vanhaa omakotitaloa uudistavia pariskuntia, joiden lapset ovat jo kenties muuttaneet pois kotoa ja kaikki taloon tehdyt hankinnat ovat jo vuosikymmeniä palvelleita. Muun suuren elämänmuutoksen kokeneita ihmisiä, jotka kaipaavat uudistusta kotiinsa tehdäkseen siitä jälleen viihtyisän. Asunnon vaihtajia tai loma-asunnon rakentajia/ remontoijia, jotka arvostavat asumismukavuutta, mutta oma aika tai osaaminen ei vain riitä. Osalle asiakkaista on riittänyt kevyempi konsultointiapu ja moni hakeekin vahvistusta mietteilleen ja apua päätöksen tekoon.

Alla on muutama referenssikuva. Lisää kuvia löydät Instagramin puolelta, katsomaan pääset tästä.